Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


7 помилок в харчування, що заважають скинути зайву вагу

11:00, 03 Тра 2016 · Категорія: Харчування, Схуднення · Переглядів 1707 · 

Часом не тільки самі продукти можуть впливати на наш організм, але і те, як ми їх вживаємо. Давайте сьогодні розглянемо помилки, які гальмують нас на шляху до стрункості.


Робота над помилками

Робота над помилками



Помилка 1: неправильні вуглеводи

Вже давно ні для кого не секрет, що тим, хто прагне здобути або зберегти струнку фігуру, краще повністю відмовитися від так званих білих вуглеводів, що містяться в хлібі, випічці, макаронах. Замінити ці продукти можна аналогами з цільнозернового борошна. Також, вибираючи, наприклад, між білим і коричневим рисом, перевагу варто віддати останньому.

Іншим джерелом вуглеводів є всілякі овочі та фрукти. Недавні дослідження показали, що клітковина, яка міститься в них на 30% прискорює обмін речовин, а значить їжа, що надходить в організм, буде засвоюватися краще і швидше, не відкладаючись у вигляді підшкірного жиру. Але і тут є свої нюанси. Для досягнення максимального ефекту вибирайте свіжі овочі без крохмалю і несолодкі фрукти. Намагайтеся також не наражати їх термічній обробці, а вживати у вигляді салатів.

Помилка 2: тепла вода

Всі адепти здорового способу життя визнають важливість підтримання водного балансу в організмі. Фахівці рекомендують випивати в середньому 2 літри води в день з деякими поправками на вагу і наявні хронічні захворювання. Це допомагає всім системам, в тому числі і метаболізму, продуктивно працювати.

Однак далеко не всі знають про те, що набагато більш помітного ефекту можна домогтися, замінивши теплу воду або воду кімнатної температури на холодну. Цим прийомом часто користуються балерини, адже організму потрібна додаткова енергія, щоб зігріти воду, а значить, в день буде витрачатися близько 50 додаткових калорій.

Помилка 3: білки на сніданок

Незважаючи на наявність великої кількості інформації про правильне харчування, багато прирівнюють вуглеводи в раціоні до зайвих сантиметрів на талії і прагнуть повністю їх виключити, вживаючи навіть на сніданок білкові продукти. Безумовно, пишний омлет, сендвіч з сьомгою або яйце-пашот - це смачно, але з точки зору схуднення не дуже правильно.

На думку американських фахівців зі здорового харчування, вага буде скидатися легше і швидше, якщо на сніданок їсти складні вуглеводи. Віддавайте перевагу кашам з фруктами або панкейку з вівсяної муки. Це дозволить вам на 10% прискорити обмін речовин.

Помилка 4: залізо тільки в залі

Якщо ви ставитеся до любителів "потягати залізо" в спортивному залі, це, звичайно ж, допоможе вам знайти струнке і підтягнуте тіло мрії. Але не забувайте, що залізо - це ще й дуже цінний для нашого організму мікроелемент, що діє не на зовнішньому, а на внутрішньому рівні.

Залізо входить до складу дихальних ферментів, що забезпечують насичення клітин і тканин киснем, завдяки чому процес спалювання жиру відбувається швидше. Обов'язково включайте в свій раціон бобові, шпинат, а також кедрові горіхи і фісташки, щоб фізичні навантаження були більш результативними.

Помилка 5: не їсти після тренування

Тут, безумовно, важливу роль відіграє те, яке тренування ви проводили, його тривалість та інтенсивність, але пам'ятайте, що фахівці не рекомендують ігнорувати почуття голоду, що виникає після занять спортом. Це може сповільнити обмін речовин і привести до ряду проблем зі здоров'ям.

Головна мета перекусу після фізичних навантажень - це відновити сили, які не звівши при цьому до нуля витрачені на тренування зусилля. Вибирайте страви, що поєднують вуглеводи і білки. Ідеальним варіантом буде киноа з овочами або бурий рис з рибою.

Помилка 6: все без кофеїну

Дотримуючись здорового способу життя, деякі повністю відмовляються від природних стимуляторів, до яких відноситься і кофеїн. Звичайно, для різноманітності можна в разовому порядку замінити чай відваром з трав, а замість звичайної кави випити декофеїнізовану, але не варто це перетворювати в систему.

Справа в тому, що кофеїн допомагає їжі перетравлюватися і засвоюватися на 15% швидше, а значить, не тільки вашій травній системі буде легше після чашечки ароматного напою, а й ваша талія цілком може стати стрункішою, особливо якщо кава у вас буде не разом, а замість десерту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 корисних ранкових звичок, які допоможуть скинути вагу

Помилка 7: помилка вихідного дня

Цю помилку цілком можна віднести до усталених шкідливих звичок. Вже буквально зі шкільних часів ми чекаємо вихідних, щоб поспати до обіду, а потім подивитися до пізнього вечора фільм або пограти в комп'ютерні ігри. З роками змінюються інтереси, але підхід залишається колишнім.

Але перш ніж порадувати себе у вихідні танцями до ранку, нехай навіть без вживання калорійного алкоголю і шкідливих закусок, подумайте про те, що така ніч перекреслить всі тижневі зусилля. Згідно з проведеними шведськими вченими дослідженням, що збився режим сну миттєво гальмує метаболізм, захищаючи таким чином організм і економлячи сили на здійснення основних процесів життєдіяльності.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

19:30
Страви з кульбаби - джерело вітамінів та мікроелементів
12:30
4 удари по організму, які наносить сіль
10:30
Їжа з кропиви: користь більша за лимони та моркву
7:30
Чому гречка така корисна для організму
0:20
Топ-9 продуктів, котрі захистять від набряків
21:30
Користь і шкода літніх холодних супів
15:30
7 цілющих властивостей харчової соди
13:30
Чим настільки корисне насіння чіа
9:30
Топ-6 напоїв, котрі врятують вас від спеки
7:30
Корисні властивості капусти для всього організму
0:20
Ідеальні дієти при підвищеному холестерині
21:30
Особливості дієти при цукровому діабеті
15:30
Основні принципи дробового харчування
10:30
Флекситаріанська дієта. Кому вона підійде і як на ній харчуватися
7:30
Користь для здоров'я, котру приносить мінеральна вода
0:20
Топ-4 міфи про шкоду картоплі для здоров'я
23:30
Харчування, котре допоможе вам набрати вагу
13:30
Корисні властивості кисневих коктейлів
9:30
Що буде, коли з'їсти немиті фрукти і ягоди
7:30
Що варто їсти, коли у вас діарея
0:20
Їжа, котра знизить рівень цукру в крові
21:30
5 фактів позитивного впливу морозива на здоров'я
15:30
З чого повинен складатися правильний сніданок
7:30
Три золоті правила здорового харчування
0:20
Топ-4 найгірші продукти для нашого організму
23:30
Корисні властивості кави для нашого організму
19:30
Поради, котрі допоможуть відмовитися від солодкого
17:30
Топ-5 диких рослин, які варто додавати в їжу
13:30
Молоко для дорослої людини: більше користі чи шкоди?
1:20
10 фактів позитивного впливу чаю на організм
21:30
Що варто їсти під час променевої терапії
15:30
Дослідження: Натуральна кава вбиває ракові клітини в організмі
10:30
Яке харчування може привести онкологію у ваше життя
7:30
Продукти, котрі допоможуть не захворіти на рак
0:20
7 золотих правил харчування на дієті
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
8:30
Топ-4 види продуктів, котрі потрібні вагітним
15:30
Наскільки часто в дитини буває алергія на прикорм
0:20
Топ-6 найкорисніших продуктів для нашого організму
22:30
Харчування, яке покращить стан вашої шкіри
Здоров'я в соцмережах: