Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 продуктів, які потрібно їсти в правильний час

11:00, 26 Кві 2016 · Категорія: Харчування · Переглядів 31893 · 

А ви знали, що деякі продукти втрачають свої цінні властивості, якщо з'їсти їх не в слушний час? Коли краще їсти яблука, сир, творог, сухофрукти, солодке і багато іншого, читайте в огляді.


Творог

Творог



Розібратися у всіх тонкощах правильного харчування дійсно досить складно, але можна. Наприклад, чи знали ви, що деякі корисні продукти в певних умовах можуть бути зовсім не корисними? Ми склали для вас список з 10 продуктів, які потрібно їсти в певний час, щоб вони принесли користь вашому організму.

1. Яблука

Правильно. Найкраще їсти яблука вранці або в якості перекусу між основними прийомами їжі. У яблуках містяться пектини, які покращують роботу шлунково-кишкового тракту і запобігають запорам.

Неправильно. Якщо яблуко, з'їдене зранку, піде вам на користь, то ввечері від цього корисного фрукта краще утриматися. Ті ж самі пектини можуть спровокувати підвищену кислотність в шлунку і дискомфорт, а також пробудити почуття голоду.

2. Творог

Правильно. Сир чудово підходить для сніданку і обіду. Він покращує роботу травної системи і прекрасно засвоюється організмом, не обтяжуючи шлунок.

Неправильно. А ось на вечерю його їсти не варто. Не створюйте собі зайвий дискомфорт перед сном. До речі, молочні продукти мають властивість провокувати запалення і загострення хронічних захворювань під час сну.

3. Солодке

Правильно. Звичайно, солодке не відноситься до корисних продуктів, але іноді побалувати себе можна. До речі, іноді - це вранці. В цей час доби інсулін в крові і так високий, тому солодощі не приведуть до його різкого стрибка.

Неправильно. Будь-який інший час від солодкого краще утриматися. Це не так вже й складно. І корисно. Адже навіть відносно нешкідливі солодощі, такі як зефір, пастила і мармелад, не найсприятливішим чином впливають на фігуру, імунітет і самопочуття.

4. Рис

Правильно. Всім відомо, що вуглеводи гарантують бадьорість і енергію надовго. Якщо ви ведете активний спосіб життя, то їжте рис на обід. І вирушайте по численних справах.

Неправильно. Багато хто вважає, що рис - це ідеальний дієтичний продукт. Але він дуже калорійний. Тому якщо на вечерю ви хочете саме рис, то замість білого зваріть дикий.

5. Банани

Правильно. Банани просто незамінні, якщо ви займаєтеся спортом. Це і відмінне джерело енергії перед тренуванням, і прекрасний спосіб закрити "вуглеводне вікно" після занять. А ще вони сприяють виробленню ендорфінів, піднімаючи настрій і заспокоюючи нервову систему. Але їсти банани все ж краще в першій половині дня.

Неправильно. Банани на ніч - це не найкраща ідея. По-перше, вони мають таку ж властивість, як і молочні продукти, провокуючи запалення. По-друге, вони все-таки досить калорійні, і потрібно знати міру.

6. М'ясо

Правильно. М'ясо - це цінне джерело білка тваринного походження. Регулярне вживання цього продукту підвищує витривалість, покращує роботу мозку, стимулює захисні сили організму. Вибирайте м'ясо на обід.

Неправильно. М'ясо для вечері не підходить. Воно не так вже й легко перетравлюється, щоб можна було дозволити собі їсти цей продукт на ніч. Зупиніть вибір на рибі, овочах або морепродуктах.

7. Бобові

Правильно. Бобові краще вживати на вечерю. Вони нормалізують роботу травної системи, знижують рівень холестерину в крові і роблять сон міцнішим. Так що краще їжі для вечора і не придумаєш.

Неправильно. А ось в першій половині дня від вживання цього продукту краще утриматися. Бобові можуть викликати метеоризм, а ще після них немає довгого почуття насичення.

8. Волоські горіхи

Правильно. З волоськими горіхами все дуже просто. Їжте їх на ніч. Тут головне, не переборщити, бо горіхи досить калорійні. Вся справа в тому, що в них містяться поліненасичені жирні кислоти омега-3, а засвоюються вони найкраще в стані спокою.

Неправильно. В принципі ви можете їсти волоські горіхи в будь-який час і використовувати їх в якості перекусу. Але максимум користі з цього продукту можна отримати лише в другій половині дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 ознак дефіциту білка в організмі

9. Сир

Правильно. Сніданок обов'язково повинен включати в себе пару скибочок сиру. Це смачно, поживно і корисно. У сирі дуже багато вітамінів і мінералів, а ще він чудово заряджає енергією.

Неправильно. У другій половині дня радимо від сиру утриматися. По-перше, це молочний продукт, а чим це загрожує, ми вже розповіли вище. По-друге, сир калорійний, і такий пізній його прийом може призвести до набору зайвої ваги.

10. Інжир і курага

Правильно. Звичайно ж, інжир і курага ідеально підходять для ранкового прийому їжі. Вони розганяють метаболізм, покращуючи тим самим роботу травної системи, і змушують ваш організм прокинутися і налаштуватися на продуктивний день.

Неправильно. На ніч інжир і курагу краще не їсти. Їх чудодійний ефект настільки сильний, що ваш прискорений обмін речовин в стані спокою викличе здуття живота і дискомфорт в шлунку.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

11:00
Зловживання цукром робить людину непривабливою
9:00
Небезпека відмови від солі
6:20
Як покращити смак салатів?
0:40
Неправильне поєднання продуктів для здоров'я
22:00
Темний шоколад уповільнює старіння шкіри
21:00
Чому томати корисно їсти з часником?
11:00
Популярні міфи про вживання води
9:00
Причини їсти два яблука на день
15:30
Ідеї здорового перекусу на схудненні
9:00
Чому краще відмовитись від вживання попкорну?
23:00
5 продуктів, які вбивають щитоподібну залозу
22:00
Олія, на якій корисно смажити їжу
15:00
Небезпека вживання пельменів
13:00
Інтервальне голодування збільшує ризик смерті
6:20
Продукти, які корисно їсти щоденно
14:00
Продукт, який руйнує тканини зубів
11:00
Дефіцит білка у Великий піст може нашкодити пенсіонерам
9:00
Надлишок води навантажує серцево-судинну систему
15:30
Продукти, які можуть відбілити зуби
14:00
Аджика для профілактики хвороб серця
12:30
Продукти, які потребують особливої термічної обробки
15:30
Зелений чай прискорює ріст волосся
14:00
Спосіб, який врятує від переїдання
12:30
Як вживання кефіру перед сном впливає на організм?
11:00
Небезпечні продукти при гормональному дисбалансі
17:00
Вживання гречки знижує тиск у мозку
14:00
4 шкідливі продукти для чоловіків
9:00
Чи можна їсти пророщену картоплю?
6:20
Курячі яйця: популярний міф
23:00
З алкоголем не варто споживати солодке та солоне
21:00
Необдуманий піст провокує проблеми зі здоров'ям
12:30
Їжа, якої не вистачає усім людям
22:00
Чи потрібно відмовлятись від солодкого при діабеті 2 типу?
21:00
Чому після 60 краще не вживати каші?
17:00
Лікарі не радять додавати молоко в каву
14:00
Чому краще не пропускати вечерю?
12:30
Найкраща вода для організму
6:20
Ожиріння погіршує наслідки хвороби Альцгеймера
0:40
Шкода сухофруктів для здоров'я
22:00
Найкорисніші солодощі для здоров'я
Здоров'я в соцмережах: